Conversie Ratio Optimalisatie (CRO)

Terug

Haal meer uit je website met Conversion Rate Optimization

Conversion Rate Optimization oftewel CRO staat voor het verbeteren van de conversieratio op je website, specifieke landingspagina en/of van je nieuwsbrief. Door vaak redelijk eenvoudige aanpassingen, verhogen wij je on-site conversie significant. Bezoekers op je website krijgen is één, maar vervolgens deze bezoekers laten converteren is natuurlijk uiteindelijk waar het om gaat.

Expert Review

Een expert review is een snelle manier om verbeteringen binnen de webshop te signaleren. Aan de hand van een checklist doorlopen we de site en noteren we onze bevindingen. Het gaat hier om best practices en niet of zaken die nodig getest moeten worden. Aan de hand van deze expert review kunnen er dus al vaak flink wat verbeterslagen gemaakt worden.

Funnel/Conversie Data Analyse

Op basis van de beschikbare data analyseren we je website. Hierbij ligt de focus in het begin vooral op de conversiefunnels. De meeste winst valt daar vaak te halen. Afhankelijk van de bevindingen kiezen we ervoor direct aan te passen of te gaan voor bijvoorbeeld een A/B-test. Het kan zo zijn dat er niet direct voldoende data beschikbaar is. Wij kunnen dan helpen bij het inrichten van bijvoorbeeld je Google Analytics. Ook gebruiken we aanvullende tools als Hotjar voor heatmap tracking.

Meer dan alleen website optimalisatie

Bij het horen van Conversie Ratio Optimalisatie denken veel mensen vaak aan het verbeteren van de webshop om conversie te verhogen. Uiteraard is de webshop een belangrijk onderdeel. Toch is het minstens net zo belangrijk om te kijken naar de je advertentieteksten, display campagnes, nieuwsbrieven, etc. Iemand die opzoek is besluit al in een vroeg stadium of hij wel of niet bij jou converteren zal. Dat kan dus al bij een eerste ontmoeting bij een Facebook Advertentie. Wij optimaliseren over de complete customer journey.

 

A/B-testen of Multivariabele testen

Om te achterhalen of de aanpassing van een bepaald element op je website de conversie ten goede komt, kun je deze verandering in een A/B- of multivaiabele test zetten. Dit doen we altijd aan de hand van een hypothese geformuleerd op basis van data. Afhankelijk van het resultaat (logisch) voeren we de geteste aanpassing wel of niet door op de live site. Voor het uitvoeren van testen hebben we ervaring met Visual Website Optimizer (VWO), Optimizely en Google Optimize.

Andere diensten

Je kunt ook bij ons terecht voor...

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!