Blog

Terug
shutterstock_573033001

Social Media Trends in 2019

Een nieuw jaar vraagt om een terugblik over 2018 en een vooruitblik. De social media trends van 2019 zijn bekend en wij kunnen niet wachten om deze te delen.

Zoals ons niet onopgemerkt is gebleven zijn video en mobile sterk toegenomen in 2018. Ook heeft livestream zijn doorbraak gemaakt in 2018. Denk hierbij aan de stories op Facebook en Instagram. Stories vormen steeds vaker de basis van content producten op diverse platformen. Daarnaast is social een conversiekanaal geworden.

Wat staat ons te wachten in 2019? Hieronder delen wij vier belangrijke trends die in 2019 een grote rol krijgen:

  1. Stories nieuwe basis content 2019
    Al nagedacht over de juiste content strategie voor 2019? De stories op Facebook, Snapchat en Instagram zijn ons niet ontgaan in het afgelopen jaar. Stories vormen steeds vaker de basisfunctie van contentproducten. Maar wat zijn nu Stories? Stories zijn korte, verticale full screen verhaallijnen die 24 uur zichtbaar zijn op je account. Doordat de berichten na 24 uur verdwijnen is er meer exclusiviteit. Hierdoor willen de gebruikers niks missen en is het bekijken van stories een onderdeel geworden van hun dagelijkse routine. Stories vormen daarom een belangrijkere rol dan een bericht op de tijdlijn in 2019.
     
  2. Social Shopping
    Adverteren op de social mediakanalen gaat al lang niet meer alleen om de likes, followers of om de bezoekers naar de webshop te krijgen. Social is een conversiekanaal geworden. In het afgelopen jaar zijn er vele mogelijkheden bijgekomen betreft het shoppen op social media. Zo heeft Instagram en Facebook het tabblad 'shoppen' toegevoegd. In het tabblad shoppen kunnen consumenten letterlijk shoppen op social. Alle producten die zijn toegevoegd staan in dit tabblad. De producten kunnen ook worden getagd in de posts op de tijdlijn of in de stories. Hierdoor kunnen de consumenten gelijk worden doorgelinkt naar het juiste product in social. Vervolgens kunnen ze het product in de webshop bekijken en eventueel afrekenen. Het is nog niet mogelijk om direct producten te verkopen via social.
  1. Social Messenger extra servicekanaal
    Ook is het ons niet ontgaan dat steeds meer klanten social media gebruiken om in contact te komen met bedrijven. Het is belangrijk dat de consumenten op de verschillende social mediakanalen met bedrijven kunnen communiceren. Social Messenger dient als extra servicekanaal. Het is daarom Belangrijk om actief en bereikbaar te zijn via bijvoorbeeld Facebook Messenger.  
  1. Influencer Marketing
    Infuencer marketing zit nog steeds volop in zijn bloei. Dit jaar zullen authenticiteit en geloofwaardigheid een steeds belangrijkere rol spelen. En over de type influeners gesproken zijn de Micro- influencers erg aantrekkelijk. Een influencer met een klein aantal volgers heeft meer invloed op zijn/haar volgers wat meer op mond-tot-mondreclame lijkt dan een macro en/of mega-influencer. Micro- influencers hebben tussen de 5000 - 10.000 volgers.

 



 

  • Door Jessica Brouwer
  • Gepost op 14 Jan, 2019

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!