Blog

Terug
shutterstock_517102504

FirstFocus en het Omni Tactics project

Het VIL is samen met FirstFocus en negen andere retail- en distributiebedrijven en logistieke dienstverleners betrokken bij het Vlaams omnichannel-project Omni Tactics. Dit project is gestart om de cost-to-serve in kaart te brengen zodat bedrijven ook winst kunnen maken als zij kiezen voor omnichannel.

VIL
VIL oftewel Vlaams Instituut voor de Logistiek is een Vlaamse semi-overheid en het innovatieplatform voor de logistieke sector. VIL vertegenwoordigd meer dan 500 bedrijven. Sinds kort is het nieuwe Vlaams omnichannel-project 'Omni Tactics' van start gegaan. Het project heeft een doorlooptijd van 22 maanden waarin er een online tool wordt gebouwd om de cost-to-serve van verschillende omnichannel mogelijkheden volledig in kaart te brengen.

Omni Tactics?
Hoe kunnen de producten het beste verstuurd worden naar de klant? Een goede vraag lijkt ons zo. De logistieke kost wordt meestal onderschat. Een retailer moet bepalen welke producten hij via welke kanalen gaat aanbieden en welke afleveropties hij daaraan koppelt voor de klant.

Wanneer de producten in de winkel worden verkocht zitten hier geen extra logistieke kosten aan vast. Maar wel wanneer de producten worden afgehaald bij een afhaalpunt of worden thuis geleverd. Zo is thuislevering vijf keer duurder dan wanneer de producten worden afgehaald bij een afhaalpunt. Het is belangrijk dat deze verschillende kosten in kaart worden gebracht.

FirstFocus en het Omni Tactics Project
VIL heeft ons gevraagd om de vooruitstrevende visie en kennis op Omnichannel Retail gebied te delen gedurende dit project. Wat vinden wij het super om hierbij betrokken te zijn!

Kortom: het is de bedoeling dat wij van FirstFocus samen met negen andere bedrijven een online tool gaan bouwen die bedrijven zal helpen om inzicht te krijgen op de cost-to-serve van verschillende omnimchannel mogelijkheden. Met als uiteindelijke doel dat bedrijven die kiezen voor omnichannel hier ook winst op maken. 

logo

  • Door Jessica Brouwer
  • Gepost op 11 Oct, 2017

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!