Blog

Terug
shutterstock_1167770830

Adverteren in Bing Ads? Waarom?

De meeste bedrijven denken bij het adverteren in zoekmachines gelijk aan Google, de marktleider binnen zoekmachines. Helemaal niet gek met een marktaandeel van 90,63% via desktop, 98,56% via mobile en 97,21% via de tablet. Veel bedrijven kennen Bing wel, maar zien de zoekmachine niet als een prioriteit. Met maar liefst een marktaandeel van 6,80% via de desktop, 0,27% via mobiel en 0,64% via tablet staat Bing op nummer 2. Dat is dan ook zeker één van de redenen om te gaan adverteren in Bing Ads. Daarnaast is Bing in de basis niets anders dan Google en zijn er een aantal voordelen omtrent het adverteren in Bing. 

Voordelen adverteren in Bing Ads

  1. Weinig concurrentie
    In Google zijn er veel andere adverteerders die adverteren met generieke zoektermen. In Bing zijn dit er vaak slechts enkele. Daarnaast is het makkelijk om jezelf als bedrijf te onderscheiden met aantrekkelijke advertentieteksten en door het toevoegen van afbeelding-extensies. 
  1. Lage klikprijzen
    Door een klein marktaandeel en weinig concurrentie zijn de kosten per klik lager. Kortom je krijgt met minder budget, meer klikken. Helemaal niet zo gek dus, dat adverteren in Bing.
     
  2. Eenvoudige importfunctie vanuit Google Ads
    Met letterlijk één druk op de knop kun je snel en eenvoudig de campagnes in Google Ads importeren en activeren in Bing. Doorloop de eenvoudige stappen van de importfunctie en alle campagnes worden binnen enkele minuten in Bing vertoond. Door het instellen van een dagelijkse update worden wijzigingen in Google Ads automatisch dagelijks geupdate naar Bing Ads.
     
  3. Auto-tagging URLs
    Auto-tagging staat aanvankelijk uit in Bing Ads. Door het activeren van Auto-tagging worden automatisch de juiste UTM-tags aan de landingspage-URLs toegevoegd. Hierdoor worden de prestaties van de campagnes vanuit Bing beter gemeten in bijvoorbeeld Google Analytics. Hoe zet je autotagging aan? Ga naar ''accounts & billing'', druk op het account dat je wilt bewerken en zet Auto-tagging aan.
     
  4. Afzetgebied Vergroten
    Door te adverteren in Bing Ads vergroot je je afzetgebied. Vergroot je bereik door mensen te bereiken die zoeken in Bing en niet via Google. Met een klein budget wordt het afzetgebied vergroot door het inzetten van Bing Ads. Door de eenvoudige importfunctie vanuit Google Ads naar Bing is het een kleine moeite om Bing Ads te activeren om zo het afzetgebied te vergroten.  
  1. Afbeelding-extenties
    Wat in Google niet mogelijk is, maar in Bing Ads wel. Is het toevoegen van afbeelding-extensies. Hiermee vallen je advertenties nog beter op.
  1. Release Bing Shopping
    Hoewel je in andere landen al kan adverteren met Bing Shopping, is dit in Nederland nog niet mogelijk. Helaas is de releasedatum nog niet bekend voor Bing Shopping. Maar dat het er aankomt is zeker! 

 

  • Door Jessica Brouwer
  • Gepost op 16 Jan, 2019

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!