Blog

Terug
bag-and-hands

6 tips voor bij het selecteren van Social Influencers voor jouw marketing

Het inzetten van social influencers

Social influcencer marketing biedt adverteerders een groot potentieel aan extra bereik en promotie. Vooral in de food/health-, woon-, en fashionbranche zie je enorm veel goed bezochte blogs, Facebookprofielen en Instagramaccount. Via social influencers kunnen adverteerders een enorm potentieel aan klanten binnen de doelgroep bereiken. Social influencers hebben veel invloed op hun volgers en op social media gebruikers in het algemeen.

Selectie van Social influencers

Dingen die belangrijk zijn bij het selecteren van deze influencers zijn:

  1. De doelgroep; hoe ziet deze eruit en waar bevinden deze mensen zich? Waar ligt je doelgroep wakker van, wat beweegt hen?
  2. Zoek influencers die schrijven over onderwerpen waarin jouw doelgroep zich interesseert. Dit kan vaak breder getrokken worden dan enkel de branche waarin je je als adverteerder begeeft. Misschien heeft jouw doelgroep (stel, jij bent een adverteerder actief binnen de woonbranche en jouw doelgricht richt zich op jonge vrouwen met interesse in homestyling gerelateerde content dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat deze doelgroep ook geïnteresserd is in bijv koken. Waardoor media gericht op 'food' ook waardevol kunnen zijn.
  3. Denk na over je budget. Vaak verwachten influencers iets terug voor datgene wat zij voor of over Kwantum plaatsen. Wat zij verwachten, kan variëren en hangt tevens af van de authoritet van de influencer. Het is daarom belangrijk om een budget vast te stellen voor samenwerkingen met influencers. Denk hierbij niet enkel aan betaalde samenwerkingen maar ook aan bijvoorbeeld relatiegeschenken.
  4. Contact en relatie met social influencers
  5. Nadat het contact is gelegd is het belangrijk om de relatie te onderhouden. Dit hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Een tip is het gebruik van een RSS reader of Bloglovin. Door deze af en toe te scannen, blijf je op de hoogte van speciale momenten waarop je kunt reageren met een bericht of een presentje (bijv; een nieuwe baan, baby, ander hoogtepunt)
  6. Zorg ervoor dat de influencer zich speciaal voelt.

Samenwerken met social influencers

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wat betreft samenwerkingen met social influencers:

  • Reviews en/of gesponsorde blogs
  • Winacties
  • Langdurige samenwerkingen; seizoensposts, campagnes
  • Redactioneel artikel/ styling blog

Voordelen inzetten social influencers

Gebruik maken van social influencers heeft verschillende voordelen. Het kan goedkoper zijn dan adverteren via performance kanalen. Daarnaast hebben social influencers meer invloed op hun volgers dan jij als adverteerder. Mits je de juiste influencers selecteert, bereik je precies de voor jou geschikte mensen. Jouw producten of diensten worden door experts gepromoot. Influencers zijn expert in jouw branche. Kun jij je een betere vertegenwoordig wensen? 

Ben jij benieuwd naar de kansen en mogelijkheden op het gebied van social influencer marketing voor jou? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!
 

  • Door Evelien
  • Gepost op 24 Mar, 2016

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!