Blog

Terug
FF_MT_banner vermijd generieke content

Marketingtrend: vermijd generieke content

Consumenten worden blind voor generieke informatie, met name op social media. De oplossing? Gepersonaliseerde advertenties die naadloos aansluiten op de interesses van de consument. Advertentie personalisatie wordt daarom o.a. door Frankwatching, een gerenomeerd marketing vak blog, uitgeroepen tot nummer één marketingtrend van 2018.

De social-media gebruikers worden volgens de blog overspoeld met een enorme hoeveelheid aan informatie. Door de enorme hoeveelheid prikkels daalt daarom de spanningsboog van de social-media gebruiker.  Door deze ontwikkeling krijgt de gebruiker ook steeds minder aandacht voor generieke content. Een gebruiker van 13 jaar zal de geadverteerde boormachine niet eens meer opmerken door de filter die de gebruiker heeft ontwikkeld voor algemene informatie.Om die reden zien we steeds vaker dat bedrijven gebruik gaan maken van op maat gemaakte informatie, informatie waar de gebruiker op dat moment ook daadwerkelijk interesse in heeft. 

Om dit soort marketing inspanningen te realiseren is het belangrijk om zoveel mogelijk van de gebruiker te weten te komen. Hierbij spelen demografische kenmerken een grote rol maar ook de termen waar zij op het internet naar zoeken. Deze informatie wordt opgeslagen middels cookies, een klein tekstbestand dat tijdens een bezoek aan een website wordt opgeslagen op het digitale apparaat dat op dat moment gebruikt wordt. 

Online marketing bedrijven kunnen deze data vervolgens weer efficiënt omzetten naar persoonsgerichte advertenties. Na het bouwen van de advertenties zorgen zij ervoor dat deze bij de juiste gebruiker terecht komt. 

 

  • Door Darryl Rader
  • Gepost op 5 Apr, 2018

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!