Blog

Terug
Emoties

Facebook Trends 2018

Elk jaar worden de nieuwe en terugkerende trends opnieuw bekend gemaakt. Wij als online marketing specialisten duiken hier altijd diep op in. Zo blijven wij op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen binnen social media.

Facebook blijft continu het platform optimaliseren. Zo is het algoritme van Facebook weer een stuk strenger geworden dan voorheen. Dit algoritme zorgt ervoor dat een Facebook gebruiker alleen nog maar relevante en waardevolle berichten te zien krijgt. Het is daarom van belang dat je content goed aansluit bij de nieuwe trends en ontwikkelingen om zoveel mogelijk bereik te creëren.

Hieronder staan een aantal trends en ontwikkelingen die belangrijk zijn in 2018

  1. Video's
    2018 staat in het teken van video content. Wil jij veel bereik creëren? Zorg er dan voor dat je content bestaat uit een videopost. Ook kan een diavoorstelling je helpen om meer bereik te creëren. Verder vallen vierkante video's meer op waardoor de gebruikers sneller overtuigd zijn om jouw video's te bekijken. Wij raden je daarom aan om voornamelijk vierkante video's te posten. 
  1. Mobile
    Zorg ervoor dat elke campagne mobile is! De Facebook gebruikers besteden het meest van hun tijd op social media door op hun mobiele telefoon. Dit wordt vaak nog onderschat door de meeste bedrijven. Houd hier rekening mee voorbij het maken van de juiste content.
  1. Livestreaming
    Vorig jaar brak livestreaming alleen door binnen de gebruikers op Facebook. Dit jaar is livestreaming voor bedrijven een hype. Er zijn hierbij verschillende advertentievormen mogelijk waarmee je de livestream van tevoren kan aankondigen en promoten. Livestreaming is aantrekkelijk voor de volgers want de meeste kijken liever naar een video in plaats van het lezen van een blog. 
  1. Nieuwe wetgeving GDPR / AVG
    Vanaf 25 mei is er een nieuwe Europese wetgeving GDPR waardoor de privacy sterk wordt uitgebreid. Op 25 mei 2018 moet iedereen aan deze wet voldoen. Dit heeft een zeer groot effect op de Facebook advertenties. Bedrijven moeten veel secuurder omgaan met de gegevens waarmee ze te werk gaan. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het gebruik van custom audience targeting binnen kanalen niet meer zoals voorheen. Wees hierop goed voorbereid!
  • Door Jessica Brouwer
  • Gepost op 6 Mar, 2018

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!