Blog

Terug
shutterstock_568354228

Bouw je eigen Facebook shop in een paar minuten!

Zoals je vast al weet worden de mogelijkheden op Facebook steeds uitgebreider en waardevoller. Een eigen online winkel op Facebook die de producten vanuit je webshop weergeeft. Wie wilt dat nou niet als webshopeigenaar? Wij laten jou in een paar stappen zien hoe je je eigen Facebook shop kan beginnen.

Stap 1: om te beginnen moet het tabblad 'shoppen' toegevoegd worden aan je Facebookpagina. Dit doe je als volgt: ga naar instellingen en druk vervolgens op pagina bewerken om een tabblad toe te voegen.
Stap 2: keer vervolgens terug op je Facebookpagina en druk op het tabblad 'shoppen' en stel je winkelgedeelte in.
Stap 3: ga akoord met de algemene voorwaarden en beleidsregels voor verkopers en beslis of je de kopers een chatbericht wilt sturen of deze naar jullie webshop laat leiden. Stel vervolgens de munteenheid in zodat deze wordt weergegeven als je de prijzen toevoegt aan alle items in je winkelwagen.
Stap 4: voeg vervolgens de producten toe. Je Facebookpagina laat steeds de drie laatste toegevoegde producten zien. Wanneer men op de shop klikt worden alle producten weergegeven. De naam van het product, de prijs en eventuele beschrijving voer je in bij het toevoegen van de producten. Wanneer je kiest om de klanten naar je webshop te sturen voeg je de url van het product toe. De shop heeft zelf een eigen standaard lay-out binnen Facebook. Deze kan je niet veranderen.
Stap 5: promoot je shop via je Facebookpagina om de verkoop te stimuleren.

Voordelen van je eigen Facebook shop

- Je creëert een extra retailkanaal en dat helemaal gratis!
- Het direct aanbieden van je producten op Facebook.
- Door een eigen Facebook shop te bouwen kan je je volgers van jouw pagina converteren tot klanten. Als de klant weet dat je ook de producten via Facebook verkoopt word je Facebookpagina waardevoller en zal de klant jouw Facebookpagina goed in de gaten houden.

 

  • Door Jessica Brouwer
  • Gepost op 28 Feb, 2018

Wil je weten waar je jouw business nog kunt verbeteren? Vraag direct een vrijblijvende scan aan!